Holstra WINGS

BT HOLSTRA WEVELGEM-MOORSELE WORDT HOLSTRA WINGS

Na een periode van een versnipperd basketbal-landschap in Wevelgem werd de laatste jaren hard gewerkt aan de omgekeerde beweging. De laatste drie jaar werden in dit kader niet minder dan drie fusies doorgevoerd door Jong Basket Wevelgem. Holstra Wevelgem, BBC Moorsele en Dames Basket Wevelgem-Moorsele vervoegden de club onder het stamnummer 5022. Dit heeft geresulteerd in een fusieclub die een totaalpakket kan aanbieden aan alle leeftijdsgroepen, voor zowel jongens als meisjes, van kleuterbasket over U21 tot fanion-ploegen voor dames en heren in verschillende reeksen. Zo kan het basketgebeuren in Wevelgem opnieuw door één grote familie beleefd worden.

 

Dergelijke fusies vergen grote inspanningen om ervoor te zorgen dat iedereen zich kan integreren en zich één kan voelen met de nieuwe, grotere club. Het was dus ook tijd om na drie jaar van integratie en aanpassingen te werken aan een nieuwe club-identiteit die alle groepen kon verenigen. Hierbij werden gemeenschappelijke kenmerken van de gemeentes Wevelgem en Moorsele gezocht. Een kenmerk dat daarbij in het oog sprong was dat er in beide gemeentes een vliegveld te vinden is. Daarom hebben we een korte roepnaam in het leven geroepen: WINGS. Met Holstra BVBA als naam- en hoofdsponsor zal de fusie-club de volgende jaren dus verder gaan onder de naam ‘Holstra WINGS.


We kijken alvast erg uit naar het volgende sportieve seizoen als fusieclub Holstra WINGS.

Volgende wedstrijd van Holstra ONE

Er is geen wedstrijd gepland

Basket Team Holstra Wevelgem-Moorsele

Laatste weetjes

Komende activiteiten

Onze volgende wedstrijden

geen wedstrijden
wedstrijdkalender

Onze jarigen

  • Ward Awouters
    20

    gelukkige verjaardag, Ward !!

Wij bedanken de partners die ons basket-project steunen !

Onze missie : "Basketbal voor iedereen"


Basket Team Holstra Wevelgem/Moorsele wil een toonaangevende club zijn op het vlak van jeugdopleiding om de spelers tot goede jeugdspelers te vormen.

Al onze spelers moeten trots zijn om bij BT Holstra Wevelgem/Moorsele te spelen en moeten dit ook uitstralen naar hun ouders, vrienden, tegenstanders, supporters en sympathisanten. Spelers die op een ander niveau gaan spelen moeten de club dus met een goed gevoel kunnen verlaten.

Een 'clubgevoel' creëer je niet op het tijdstip dat een jeugdspeler in aanmerking komt voor de 'ONE' van de club maar vindt reeds zijn oorsprong in de eerste kennismaking met de basketbalsport bij onze club. Vandaar onze grote aandacht voor de allerkleinsten binnen de club. 

Daarnaast willen we een club zijn met mooie ambities maar steeds met een gezond financieel beleid.