« Terug naar het overzicht

Holstra Wings toont tegen grootste concurrent Koekelare meteen waarom het titelfavoriet is: “Niveauverschil tussen poules in eerste ronde was groot” (Artikel KW 28-02-2023)

maart 26, 2023

Holstra Wings Wevelgem-Moorsele staat na de eerste speeldag van de play-ups meteen op gelijke hoogte van Red Sharks Koekelare. Ondanks het verlies van Jérome Vandenberghe, die met een zware blessure aan de kant staat, won de titelfavoriet van zijn grootste concurrent met afgetekende 90-71-cijfers.


Cis Castelein


“We zijn uiteraard blij met de ruime overwinning”, bevestigt uitblinker Justin Vanbecelaere. “Het toont ook meteen aan dat de poules in de eerste ronde simpelweg onevenwichtig verdeeld waren. Zoals verwacht was onze poule in Zuid-West-Vlaanderen duidelijk de sterkste. We wonnen met bijna twintig punten verschil van Koekelare, en toch speelden we zeker niet onze beste wedstrijd. Het eerste kwart ging gelijk op, waarna we een kloof van 15 punten konden uitbouwen. Door enkele domme fouten kon Koekelare weer dichterbij kruipen. In de tweede helft vonden we onze focus terug en liepen we uit tot een twintigtal punten.”

Holstra trekt zaterdag naar Racing Brugge B, wat in principe geen probleem mag vormen, maar toch is Vanbecelaere op zijn hoede. “We mogen niemand onderschatten, maar als we ons niveau halen, dan moeten de drie punten altijd voor ons zijn. We moeten de komende weken vooral naar onszelf kijken en geen enkele steek laten vallen. Ik zie Izegem immers ook geen enkele wedstrijd verliezen in de terugronde tegen deze tegenstanders. Als we foutloos blijven, worden we kampioen.”

Justin Vanbecelaere speelde een sterke wedstrijd tegen Koekelare en mag al terugblikken op een knap seizoen. “Het loopt inderdaad vlotjes en ik ben tevreden over mijn prestaties, maar de titel en de Beker van West-Vlaanderen zijn onze doelen als ploeg en daar focus ik op.”

Ga naar de website