« Terug naar het overzicht

BT HOLSTRA WEVELGEM-MOORSELE WORDT HOLSTRA WINGS

mei 02, 2019

Na een periode van een versnipperd basketbal-landschap in Wevelgem werd de laatste jaren hard gewerkt aan de omgekeerde beweging. De laatste drie jaar werden in dit kader niet minder dan drie fusies doorgevoerd door Jong Basket Wevelgem. Holstra Wevelgem, BBC Moorsele en Dames Basket Wevelgem-Moorsele vervoegden de club onder het stamnummer 5022. Dit heeft geresulteerd in een fusieclub die een totaalpakket kan aanbieden aan alle leeftijdsgroepen, voor zowel jongens als meisjes, van kleuterbasket over U21 tot fanion-ploegen voor dames en heren in verschillende reeksen. Zo kan het basketgebeuren in Wevelgem opnieuw door één grote familie beleefd worden.

Dergelijke fusies vergen grote inspanningen om ervoor te zorgen dat iedereen zich kan integreren en zich één kan voelen met de nieuwe, grotere club. Het was dus ook tijd om na drie jaar van integratie en aanpassingen te werken aan een nieuwe club-identiteit die alle groepen kon verenigen. Hierbij werden gemeenschappelijke kenmerken van de gemeentes Wevelgem en Moorsele gezocht. Een kenmerk dat daarbij in het oog sprong was dat er in beide gemeentes een vliegveld te vinden is. Daarom hebben we een korte roepnaam in het leven geroepen: WINGS. Met Holstra BVBA als naam- en hoofdsponsor zal de fusie-club de volgende jaren dus verder gaan onder de naam ‘Holstra WINGS’.

Voortaan zal het vernieuwde club-logo te zien zijn op de nieuwe uniforme wedstrijduitrusting en club-sweaters van de fusieclub, die zo’n 330 spelers, 40 coaches en 110 fantastische vrijwilligers telt.

 We kijken alvast erg uit naar het volgende sportieve seizoen als fusieclub Holstra WINGS.